POLITYKA PRYWATNOŚCI I KORZYSTANIE Z PLIKÓW COOKIE (EUROPEANCHANGEMAKERS.ORG)

POLITYKA PRYWATNOŚCI I KORZYSTANIE Z PLIKÓW COOKIE (EUROPEANCHANGEMAKERS.ORG)

Greenpeace uważa, że ​​masz podstawowe prawo do prywatności w Internecie i działa na rzecz ochrony Twojego bezpieczeństwa w Internecie.

Polityka prywatności

Odpowiedzialny za przetwarzanie danych osobowych i hosting domeny na EuropeanChangemakers.org jest Greenpeace Nordic (dalej GPN)

Njalsgade 21G

2300 Kopenhaga

Dania

Tel: + 45 (0) 33 93 5344

e-mail: [email chroniony]

Przedstawiciel danych osobowych

John Dinamarca, inspektor ochrony danych

Tel: + 46 (0) 72 537 1036

e-mail: [email chroniony]

Czyje dane zbieramy?

EuropeanChangemakers.org ma obecnie dwa typy użytkowników:

Goście

EuropeanChangemakers.org zapewnia różne zestawy narzędzi, przykłady i historie dla grup i ruchów obywatelskich. Tutaj odwiedzający mogą wchodzić w interakcje z naszymi stronami i różnymi usługami (na przykład pobierając zestaw narzędzi) bez podawania jakichkolwiek danych osobowych. Wszystkie dalsze informacje są dostępne pod adresem Informacje, które zbieramy o Tobie oraz Co to są pliki cookie? sekcje witryny.

członkowie

EuropeanChangemakers.org zapewnia członkom możliwość dołączenia do naszej listy e-mailowej, zapisania się na różne wydarzenia online i offline oraz uczestniczenia w rozmowach. Aby to zrobić, członkowie muszą najpierw podać swoje dane kontaktowe, aby otrzymywać regularne aktualizacje o społeczności i / lub szczegółowe informacje o swoich rejestracjach na nadchodzące wydarzenie - zwane „usługą”.

Informacje, które gromadzimy

Treści w pliku danych EuropeanChangemakers.org GPN mogą zawierać następujące typy danych osobowych:

Informacje, które przekazują nam użytkownicy

Gdy użytkownicy wypełniają formularz na stronie EuropeanChangemakers.org, proces rejestracji wymaga podania adresu e-mail i imienia jako warunku wstępnego. Te obowiązkowe informacje pomagają nam kontaktować się z użytkownikami w sprawie usług, w których się zarejestrowali. Mogą istnieć dodatkowe specyficzne pola obowiązkowe i opcjonalne pola istotne dla usługi. Ponadto, zarówno dla członków, jak i odwiedzających, większość przeglądarek dostarcza GPN anonimowe informacje o lokalizacji za pomocą narzędzia Google Analytics.

Korzystanie z usługi

Każda wizyta członka lub gościa na EuropeanChangemakers.org jest automatycznie rejestrowana przez serwery sieciowe GPN. Dzienniki te zwykle zawierają czas połączenia, adres IP, odwiedzane strony internetowe, używane funkcje, przeglądarkę internetową i inne podobne informacje. Zapoznaj się również z naszą Polityką plików cookie poniżej.

Transakcje użytkownika

GPN zapisuje rejestracje zapytań użytkowników i umów z GPN, treści, które nam przekazali, wszelkie usługi świadczone przez GPN, a także komunikację użytkowników z GPN.

Wspólne źródła informacji

W przypadku członków większość informacji jest zbierana w momencie przystąpienia, a także podczas członkostwa, kiedy korzystają z witryny EuropeanChangemakers.org.

Jak długo przechowujemy dane użytkowników?

W przypadku członków długość danych przechowywanych w naszym systemie zależy od zarejestrowanych usług. Nie będziemy przechowywać żadnych danych osobowych dłużej, niż jest to konieczne, chyba że jesteśmy do tego zobowiązani zgodnie z istniejącymi ramami prawnymi lub regulacyjnymi. Nie będziemy kontaktować się z członkami w inny sposób niż w sprawie usług, w których się zarejestrowali. Zachowamy dane kontaktowe użytkowników przez okres 24 miesięcy od ich ostatniej interakcji z EuropeanChangemakers.org.

W przypadku odwiedzających wszelkie pliki cookie i dane śledzenia są przechowywane anonimowo w dziennikach GPN.

Na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy dane osobowe użytkowników?

Korzystając ze strony EuropeanChangemakers.org, przyjmujemy uzasadniony interes jako podstawę prawną, na której przetwarzamy dane osobowe użytkowników. W przypadku członków umożliwi nam to przetwarzanie danych i komunikowanie się z nimi o wszelkich informacjach dotyczących wszelkich zmian w usłudze. 

Dane odwiedzających zostaną zanonimizowane.

W jakich celach przetwarzamy dane osobowe użytkowników?

Przetwarzamy dane osobowe użytkowników w następujących celach (jeden lub więcej celów może mieć zastosowanie w tym samym czasie):

Aby świadczyć, obsługiwać i rozwijać usługi.

GPN będzie wykorzystywać dane osobowe członków do dostarczania regularnych aktualizacji i informacji o usługach, w których zarejestrowali się w witrynie EuropeanChangemakers.org, a także dostępnych możliwościach realizacji umowy między naszymi użytkownikami a GPN.

GPN będzie wykorzystywać zanonimizowane informacje odwiedzających do tworzenia raportów dotyczących korzystania z platformy.

Do komunikacji z członkami.

GPN będzie wykorzystywać dane osobowe członków, na przykład w celu informowania ich o nadchodzących wydarzeniach lub szkoleniach, w celu uzyskania szczegółowych informacji o wydarzeniach, na które mogą być zarejestrowani, treści związanych z ich interesującymi tematami oraz do informowania ich o wszelkich zmianach w usłudze.

Czy informacje o użytkownikach są regularnie udostępniane innym?

Nie. GPN nie będzie sprzedawać, przekazywać ani w inny sposób udostępniać danych osobowych użytkowników stronom trzecim, chyba że poniżej określono inaczej. Do zarządzania danymi i wysyłania wiadomości e-mail GPN korzysta z usług Action Network. Pełne nazwiska i adresy e-mail użytkowników są dostępne tylko dla administratorów, aw przypadku rejestracji na wydarzenie, dla zespołu obsługi wydarzenia.

EuropeanChangemakers.org ma wbudowane przyciski udostępniania społecznościowego, które umożliwiają dystrybucję treści na Facebooku, Twitterze i WhatsApp oraz udostępnianie zasobów innym osobom w ich sieci. Te przyciski są połączone z serwerami internetowymi, które mogą śledzić zachowanie użytkowników na naszej platformie. Użytkownicy mogą instalować dodatki do przeglądarki, takie jak Odłączyć dla Chrome i Firefox, aby temu zapobiec.

GPN zbiera również automatycznie informacje o odwiedzających witrynę, aby pomóc nam w zarządzaniu i ulepszaniu naszej witryny. Używamy Google Analytics do zbierania i analizy tych danych. Użytkownicy mogą zainstalować Google Analytics Opt-out Browser Add-on aby zapobiec wysyłaniu tych informacji do Google Analytics.

Czy informacje o użytkownikach są przekazywane do krajów spoza Unii Europejskiej (UE) lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG)?

Platforma EuropeanChangemakers.org nie ma na celu przekazywania informacji użytkowników do krajów spoza Unii Europejskiej (UE) lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG).

W przypadku zaistnienia sytuacji, że będziemy musieli przekazać dane poza EOG, zapewnimy, że przekazanie nastąpi do kraju chronionego decyzją Komisji Europejskiej lub w inny sposób pod warunkiem, że posiadamy odpowiednie zabezpieczenia na miejscu w celu ochrony danych użytkowników zgodnie z ustawą o ochronie danych, np. zawieranie standardowych umów zatwierdzonych przez UE.

Zasady zabezpieczania informacji

Tylko specjalnie wyznaczeni pracownicy i wolontariusze w GPN oraz organizacje działające w imieniu GPN są uprawnieni do korzystania z menedżera plików w przypadku danych osobowych. Dla pracowników stworzono różne poziomy dostępu w oparciu o informacje wymagane do pełnienia ich roli w EuropeanChangemakers.org.

Wszyscy pracownicy GPN i nasi podwykonawcy są zobowiązani do zachowania poufności informacji o danych osobowych uzyskanych w trakcie pracy.

Twoje prawa wynikające z RODO

Masz specjalne prawa wynikające z ustawy o ochronie danych, z których możesz skorzystać, kontaktując się z nami pod adresem: Njalsgade 21G, 2300 Kopenhaga lub dzwoniąc pod numer +45 (0) 33 93 5344 lub wysyłając e-mail na adres [email chroniony], W tym:

prawo dostępu do zebranych o Tobie danych osobowych poprzez złożenie wniosku o rejestrację dostępu zgodnie z przepisami o ochronie danych. Możemy pobrać rozsądną kwotę, jeśli wniosek zostanie uznany za nieuzasadniony lub nieuzasadniony;

prawo do sprostowania Twoich danych osobowych, jeśli są nieprawidłowe lub niekompletne;

prawo do usunięcia danych osobowych w szczególnych okolicznościach zgodnie z przepisami o ochronie danych;

prawo do żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych w szczególnych okolicznościach zgodnie z przepisami o ochronie danych;

prawo do żądania, abyśmy nie przetwarzali Twoich danych osobowych w celach marketingowych lub w innych celach, które są dla nas uzasadnione;

prawo do zażądania od nas niepodejmowania zautomatyzowanego podejmowania decyzji; i

w przypadku, gdy wyraziłeś zgodę, do żądania wycofania zgody w dowolnym momencie.

Jeśli nie jesteś zadowolony ze sposobu, w jaki przetwarzamy Twoje dane osobowe, możesz napisać do nas, korzystając z danych kontaktowych powyżej i / lub powiadomić:

Datatilsynet, Carl Jacobsen Vej 35, 2500 Valby, dzwoniąc pod numer 3319 3200 lub wysyłając e-mail [email chroniony]

Zmiany w oświadczeniu o ochronie prywatności

Polityka GPN może okresowo zmieniać niniejszą Politykę prywatności oraz zmieniać lub cofać dostęp do witryny „EuropeanChangemakers.org” w dowolnym momencie, za uprzednim powiadomieniem lub bez niego. Jeśli jednak niniejsza Polityka prywatności ulegnie istotnej zmianie w niekorzystny sposób, GPN powiadomi o takiej zmianie w witrynie EuropeanChangemakers.org przez 30 dni. GPN zaleca okresowe odwiedzanie niniejszej Polityki prywatności w celu zauważenia wszelkich zmian.

Co to są pliki cookie?

Pliki cookie to małe pliki, które są pobierane na komputer lub telefon komórkowy z odwiedzanych stron internetowych. Pliki cookie zawierają informacje, które pozwalają stronom internetowym zapamiętać, czy wcześniej korzystałeś z witryny.

Greenpeace Nordic wykorzystuje pliki cookie, podobnie jak większość innych witryn internetowych, aby zapewnić jak najlepsze wrażenia podczas odwiedzania naszej witryny. Inne pliki cookie pozwalają nam lepiej zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję z naszą witryną (za pomocą narzędzi takich jak Google Analytics), abyśmy mogli ją ulepszyć.

Greenpeace Nordic wykorzystuje również pliki cookie, aby zapewnić, że inwestycje, które dokonujemy w marketing online, są jak najbardziej opłacalne, na przykład poprzez śledzenie skuteczności poszczególnych reklam. Te pliki cookie są wysyłane przez osoby trzecie, które uznaliśmy za bezpieczne. 

Od czasu do czasu publikujemy reklamy na innych stronach internetowych dla osób, które odwiedziły naszą witrynę. Technologia stojąca za tymi reklamami również opiera się na plikach cookie. Te pliki cookie, podobnie jak wszystkie inne, nie zawierają informacji, które mogłyby zidentyfikować Ciebie lub Twoje dane osobowe.

Wszystkie przeglądarki umożliwiają sprawdzenie, które pliki cookie akceptujesz, a które chcesz usunąć. Zwykle znajdziesz je w „ustawieniach” lub „narzędziach” swojej przeglądarki. Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookie, odwiedź www.allaboutcookies.org.

Niniejsza polityka prywatności została ostatnio zaktualizowana 20 sierpnia 2020 r.

Bądź na bieżąco ➤

Najlepszym sposobem na otrzymywanie powiadomień o zbliżających się wydarzeniach, nowych narzędziach i sztuczkach handlu aktywistami jest zasubskrybowanie naszego miesięcznego biuletynu tutaj. W tej aktualizacji będziemy również przedstawiać inspirujące historie z europejskiej sieci Changemakers, abyś mógł dowiedzieć się, kto nad czym pracuje - i co działa w ich walce o sprawiedliwość społeczną i środowiskową.